עורך דין ביטוח לאומי

הדבר החשוב ביותר לעשות לאחר מעורבות בתאונת עבודה הוא לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מקצועי, מיומן ומנוסה בתחום, שיידע להנחות אתכם בזמן אמת, לבנות את התיק ולתעד את הראיות הרלוונטיות הנוגעות לאירוע ולנזקים, ובדרך זו להשיג עבורכם את הפיצויים המקסימליים.

לעתים אנו עוברים תאונה אשר על פי הגדרתה בחוק הינה תאונת עבודה. כך למשל, אם נפגעתם בתאונה במקום העבודה או בדרככם לעבודה או בחזרה מהעבודה לביתכם, תהא זאת פגיעה בעבודה שתוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי. לעתים גם מחלה תוכר כמחלת מקצוע ותזכה אתכם בקצבאות נפגעי עבודה מהביטוח הלאומי בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, התשנ"ה-1995.

מעבר לקצבת נכות מעבודה, הביטוח הלאומי אמור לתת מענה לאוכלוסיות שונות ומעניק קצבאות זקנה ושאירים, לאימהות חד הוריות, תאונות עבודה, קצבאות סיעוד, דמי אבטלה, נכות כללית, פטור ממס הכנסה, שירותים מיוחדים וכיו"ב. 

אולם, כדי להצליח להשיג את הזכאות מומלץ מאוד להגיש את הבקשה באמצעות עורך דין המתמחה בענייני ביטוח לאומי. עורך הדין יידע להגדיר במקרה של תאונת עבודה למשל, מתי זה נחשב לתאונת עבודה ומתי לא, האם יש סיכוי לקבלת קצבה או מענק חד פעמי וכו'. 

כמו כן, במידה ובעל עסק עצמאי נפגע תוך כדי עבודתו, יש צורך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בענייני ביטוח לאומי, על מנת לדעת האם פגיעתו תיחשב כתאונת עבודה. עורכי דין המתמחים בענייני ביטוח לאומי, בדרך כלל מתמחים גם בתביעות של נפגעי תאונות דרכים, תחומים אלו שלובים זה בזה בדרך כלל, ולכן אדם שנפגע בתאונת דרכים, מוטב לו לשכור שירותי עורך דין שייצג אותו מול כל הגופים הרלוונטיים.

בתאונת עבודה בשלב הראשון תובעים את המוסד לביטוח לאומי. במסגרת התביעה הנפגע יכול לשהות באי כושר עבודה (כלומר, ימי מחלה) עד 91 ימים ולקבל 75% מהשכר שהוא מרוויח, החישוב מבוצע לפי ממוצע השכר הרבע שנתי שקדם לתאונה (כלומר, לפי 3 חודשי העבודה האחרונים שלפני התאונה). 

לאחר מכן, ניתן להגיש תביעת נכות לביטוח לאומי, כאשר נכות צמיתה בשיעורים שבין 9.75% ועד ל19% לצמיתות יזכו את הנפגע במענק חד פעמי (התלוי בשיעור הכנסתו ובאחוזי הנכות שיקבעו). נכות בשיעור 20% לצמיתות ומעלה תזכה את הנפגע בקצבה חודשית למשך כל חייו. 

לאחר סיום ומיצוי ההליכים מול הביטוח הלאומי, יש לשקול הגשת תביעה נגד המעסיק או גורם הנזק או ביטוח החובה (אם זו תאונת דרכים). במקרים מסוימים יהא ניתן גם לתבוע פיצוי בהתאם לפוליסות בביטוחים הפרטיים ככל שיש וכן, את קרן הפנסיה (לאובדן כושר עבודה). 

משרד עו"ד לירון ארהרדט מתמחה בתביעות מול ביטוח לאומי לבחינת זכאותך לקבלת פיצוי התקשר/י עוד היום.

עו"ד ביטוח לאומי

הביטוח הלאומי הוא גוף בישראל שנועד להבטיח רווחה סוציאלית וביטחון כלכלי לתושבי ישראל. הוא מספק כיסוי למגוון רחב של אוכלוסיות בין אם מדובר בקבוצות מיעוט, נכים או מפוטרים. חלק מהקצבאות שהביטוח הלאומי מספק כוללות מתן קצבאות זקנה למבוגרים מעל גיל מסוים, דמי אבטלה לאנשים שפוטרו מעבודתם והפכו למובטלים למשך תקופה מוגבלת, קצבאות לנכים ולהורים עם ילדים, קצבאות שארים עבור אנשים התלויים כלכלית בבן משפחה שנפטר וכן, קצבאות לנפגעי תאונות עבודה. עו"ד ביטוח לאומי הוא עורך דין נזיקין שעובד מול הביטוח הלאומי על מנת להכיר באדם כנפגע תאונה ולדאוג שיהיה זכאי לקצבה מסוימת.

עבודה עם עו"ד ביטוח לאומי

עו"ד ביטוח לאומי מתמחה בהגשת תביעות לביטוח הלאומי עקב נכות כללית (פיזית או נפשית) או נכות עקב תאונת עבודה. עורך הדין מסביר ללקוח את הקריטריונים בהם הוא צריך לעמוד כדי להיות זכאי לקצבה ואת ההליכים המשפטיים הכרוכים בהגשת הבקשה לקצבה. עורך הדין מסייע באיסוף כל המסמכים הדרושים, כמו ראיות רפואיות או מקצועיות והעברתם במועד הנדרש לביטוח הלאומי. עורך הדין יכול להתלוות אל הלקוח גם בוועדות הרפואיות בביטוח הלאומי וכן לעבוד במרץ לקראת ערעור במידה והתביעה הראשונית נדחית.

עו"ד ביטוח לאומי מומלץ

במידה ואתם זקוקים לעזרתו של עו"ד ביטוח לאומי לשם הגשת תביעה לביטוח הלאומי בעקבות תאונת עבודה, נכות בעקבות תאונה או רשלנות רפואית או מקרי נזיקין אחרים, עורכת הדין לירון ארהרדט כאן לשירותכם. עורכת הדין פועלת במישורים השונים של דיני הנזיקין, לרבות תביעות נזקי גוף, תביעות נגד רשויות מקומיות, תאונות דרכים, תביעות נגד ביטוח לאומי ומוסדות ביטוח שונים, תביעות רכוש ורכב. בנוסף, היא מוסמכת על ידי משרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך. עורכת הדין ארהרדט מעניקה ללקוחותיה טיפול מסור ויחס אישי ומשלבת התמדה, מסירות ורצינות יחד עם שירות לקוחות בלתי מתפשר. פנו אליה עוד היום לקבלת ייעוץ מקצועי.

עו"ד ביטוי לאומי
מעוניין שנחזור אלייך?
מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם

עוד בנושא

עורך דין נזקי רכוש
עורך דין נזקי רכוש

נזקי רכוש יכולים להיגרם כתוצאה משריפה, רטיבות, גניבה וכו'. כמו כן, פגיעה ברכוש יכולה להיגרם בזדון או בשוגג, לדוגמה במקרה

קרא עוד »
דילוג לתוכן