תביעות אובדן כושר עבודה הינן מקרים בהם המבוטח איננו מסוגל לעבוד יותר בעבודתו מטעמים רפואיים, שמקורם במחלה, פציעה או תאונה לרבות תאונות עבודה. רבים מאיתנו עובדים מאוד קשה במשך חיינו אך לא בוחנים כראוי את תנאי פוליסות ביטוח אובדן כושר עבודה. חשוב לדעת כי קיימות פוליסות שונות במשק ועלינו להבין מה הן הזכויות המוקנות בהתאם לפוליסה שיש לנו.
כאמור, לעתים אנו ניצבים בפני מצב של אובדן כושר עבודה, כתוצאה ממחלה, תאונה או פציעה קשה. במצב כזה, לא נוכל לתפקד כרגיל בעבודתנו ולא נוכל להתפרנס/להשתכר כתוצאה מכך.
במצב כזה, ביטוח אובדן כושר העבודה יהא המקור להחלפת הכנסותינו עד לאחוז מסוים מהשכר שקיבלנו במועד התאונה/גילוי המחלה/הפציעה.
את הביטוח הנ"ל ניתן לרכוש באופן פרטי בחברות הביטוח השונות או לחלופין, ניתן לנו במסגרת הביטוח ע"י המעסיק שלנו (בביטוח מנהלים, בקרנות פנסיה וכיו"ב).
על מנת שאדם שנפגע או חלה לא יעמוד בפני דחייה של תביעתו, חשוב לבצע כמה וכמה דברים שיבטיחו את קבלת הכיסוי בעבור הפוליסה ששולמה במשך כל השנים.
ראשית, יש להתייעץ עם עורך דין מתחום הביטוח המתמחה בתביעות מהסוג הזה, מומלץ לפנות לעורך דין הבקיא בתחום כבר בהתחלה עם גילוי המחלה/האירוע/התאונה.
שנית, הגשת אישורים רפואיים מרופא המשפחה או מקופת החולים לרוב אינם מספיקים לצורך הערכת אובדן כושר העבודה. יש לתמוך את הפניה לביטוח באישורים רלוונטיים ממומחים בתחומים השונים, לרבות בפן התעסוקתי.
שלישית, רצוי שהרופאים השונים שבודקים את המבוטח יתייחסו למצבו התפקודי והתעסוקתי ולא יסתפקו רק בהגדרה או בציון שם המחלה ו/או הטיפולים המיועדים לה.
חברות הביטוח רוצות להבין במדויק מדוע אותן הנסיבות הרפואיות אינן מאפשרות למבוטח להמשיך ולבצע את עבודתו כסדרה ולדעת שהקביעות הרפואיות אכן בעלות השפעה על הפן התפקודי/תעסוקתי.